Coolblue-nieuws

Coolblue behaalt recordomzet van 1,5 miljard euro

Retailer breidt het aantal winkels uit naar de 16 grootste steden van Nederland en België

Samenvatting

Vandaag maakt Coolblue zijn jaarcijfers voor 2019 bekend. Dankzij investeringen in zijn eigen infrastructuur, onder andere in vier nieuwe winkels, CoolblueFietst en de installatie van wasmachines, televisies én zonnepanelen, behaalde de retailer een recordomzet van bijna 1,5 miljard euro. Dat is 130 miljoen euro meer dan in 2018. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) nam over dezelfde periode toe tot de recordhoogte van 34,5 miljoen euro (+28%). Maar bovenal: dit alles bereikte Coolblue door opnieuw heel veel klanten blij te maken (NPS = 68).

Lees hier het hele verslag.

In het jaar waarop Coolblue zijn 20ste verjaardag vierde, investeerde de retailer sterk in zijn eigen infrastructuur. Zo kregen klanten in zowel Tilburg, Haarlem, Arnhem als Gent een Coolblue-winkel. Daarnaast startte Coolblue met de verkoop en installatie van zonnepanelen, de bezorging met 100% elektrische busjes en met het aanbieden van witgoed-abonnementen. De eigen bezorgservice CoolblueFietst werd vorig jaar ook uitgebreid naar vijf extra steden. Vandaag wordt al 80% van de pakketjes in 12 grote steden in Nederland en België op de fiets bezorgd.

Ook dit jaar blijft Coolblue verder investeren in de eigen infrastructuur. Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue, licht toe: “In 2020 investeren we nóg verder in onze eigen infrastructuur. Zo gaan we onze eigen installatiedienst aan huis heel hard laten groeien. En breiden we met nieuwe winkels uit naar de 16 grootste steden van Nederland en België. Hiermee zetten we ook maximaal in op onze eigen bezorgservice CoolblueFietst en gaan we het aantal pakketjes verdriedubbelen. Zo fietsen we in 2020 maar liefst 1 miljoen keer naar onze klanten met échte Coolblue'ers met een glimlach. 2019 was fantastisch en 2020 gaat nog mooier worden. Daar wil ik onze klanten én alle 4.500 Coolblue’ers heel erg voor bedanken!”

2019 in het kort

De omzet stijgt met 130 miljoen tot 1,5 miljard euro

Het bedrijfsresultaat neemt toe tot 34,5 miljoen euro

De NPS - Net Promotor Score of de belangrijkste graadmeter voor klanttevredenheid: 68

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland en België (Net Promoter Score van 68). De retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Beeld & Geluid, Telefonie, Computer & Tablets, tot Huishouden & Wonen. Coolblue heeft een eigen bezorg- en installatieservice én 12 fysieke winkels in Nederland en België. In 2019 behaalde Coolblue een omzet van 1,5 miljard euro.

Plaatjes Beeldig.