Rotterdam,
26
maart
2015
|
19:12
Europe/Amsterdam

Coolblue beste webwinkel van Nederland

Samenvatting

Coolblue is bij de uitreiking van de Thuiswinkel Awards 2015 verkozen tot beste webwinkel van het jaar. Voor de derde keer in vijf jaar tijd sleepte de online retailer deze prijs in de wacht. Daarnaast werd Coolblue door het publiek bekroond als beste webshop in Consumentenelektronica en Telecom.

 Arjen Bonsing, Juryvoorzitter Thuiswinkelawards
‘Coolblue heeft met zijn obsessieve focus op klanttevredenheid ook in 2014 weer een ongekende presentatie neergezet. De jury roemt de doorvertaling van die klantgerichtheid in alle aspecten van het proces. Van de gebruiksvriendelijke responsive website, de gratis bezorgopties tot de extreem vriendelijke klantenservice. Coolblue heeft in 2014 tal van innovaties laten zien waaronder zondagbezorging en heeft zichzelf met de tv-commercial ook op eigen wijze op de kaart gezet. Door de nauwe samenwerking met leveranciers innoveren ze ook in de keten en creëren ze maximale goederenbeschikbaarheid. De jury vindt wel dat de klantfocus nog persoonlijker mag, zodat de klant niet als entiteit maar juist als individu een glimlach op het gezicht krijgt.’
Arjen Bonsing, Juryvoorzitter Thuiswinkelawards

Eindbaas Pieter Zwart van Coolblue is 'apetrots' op de prijs. Hij is blij dat vakgenoten zijn bedrijf op deze manier waarderen.

Verwonderen en elke dag een beetje beter
"De beste webwinkel is in onze ogen de webwinkel die het best in staat is om z'n klanten blij te maken," licht Zwart toe. "Soms zit dat in iets ogenschijnlijk kleins, zoals het verlenen van service via Whatsapp. Soms zit dat in een grotere propositie zoals Coolblue VandaagNog of gratis bezorging op zondag. We willen klanten blij maken op het moment dat zíj dat willen. Kort geleden was een op zaterdag besteld pakketje, pas in huis op dinsdag, gelukkig kan dat nu op zondag."

Boilerplate

Coolblue is de snelgroeiende onderneming achter meer dan 300 webshops en 7 fysieke winkels in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Antwerpen en Lochristi. Via specialisten als TVstore.nl en Laptopshop.nl verkoopt het bedrijf consumentenelektronica op internet. Coolblue voegde onlangs webshops op het gebied van koken, speelgoed en outdoor toe. In 2014 behaalde het een omzet van 360 miljoen euro en is daarmee één van de grootste webwinkels van de Benelux. Zowel in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 als 2014 won het bedrijf prijzen als Beste Webwinkel in de Thuiswinkel.org en BeCommerce Awards.

Deel deze release