Coolblue-nieuws

Coolblue verbreekt vandaag al haar verkooprecords

Coolblue verbreekt vandaag al haar verkooprecords

Samenvatting

Nooit eerder verkocht Coolblue op één dag meer dan vandaag. Het piekmoment is vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur: dan verwacht de online retailer gemiddeld één bestelling per seconde. Uitschieters onder de kerstcadeaus zijn dit jaar de Sonos Play:1, de Chromecast en elektrische tandenborstels.

De week voor Kerst is het altijd de drukste periode van het jaar voor Coolblue. Afgaand op de laatste dagen, wordt het vandaag zelfs de allerdrukste dag ooit.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue:“Nog nooit was het zo druk! We verwachten vandaag tot 40% meer te verkopen dan de drukste dag vorig jaar. Zo’n 80 vrachtwagens gevuld met pakketjes, zullen de komende uren ons magazijn uitrijden. Dit zijn er bijna dubbel zoveel als normaal.”

Om het extra werk in het magazijn aan te kunnen en alle pakketjes op tijd het magazijn uit te krijgen, worden er 476 medewerkers ingezet.

De populairste kerstcadeaus:

 1. Sonos Play:1

 2. Google Chromecast

 3. Oral-PRO 2 2500

 4. JBL Flip 3 "Black Edition"

 5. Fitbit Charge 2 Black/Silver

 6. Apple Airpods

Kerst bij Coolblue, alles wat je moet weten:

 • 18 december is 40% drukker dan de drukste dag vorig jaar

 • Het drukste moment is vandaag tussen 21.00 en 22.00 uur

 • Tienduizenden Coolblue-pakketjes gaan vandaag de deur uit

 • Zo’n 24 kilometer aan verpakkingsdozen

 • 1 bestelling per seconde

 • Dit zijn 80 vrachtwagens gevuld met pakketjes, of bijna dubbel zoveel als een doordeweekse dag

 • Eind november legden we het werk in ons magazijn in Tilburg een uur stil om vervolgens alles te verwerken. Zo werd de drukte tijdens Kerst gesimuleerd en werden knelpunten gesignaleerd en opgelost

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Wilrijk (BE), Lochristi (BE) en Zaventem (BE). De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.