Coolblue-nieuws

Pieter Zwart (Coolblue) Gamechanger van het jaar

Samenvatting

De GameChanger van het jaar 2013 is Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue. De prijs is in het leven geroepen door het vakblad ManagementTeam. Een jury onder leiding van Willem Vermeend koos Zwart na een pitchpresentatie met de laatste 5 kandidaten die overbleven na de eerdere selectie uit 49 andere gamechangers.

Een sieraad voor het land
Willem Vermeend sprak de volgende woorden uit het juryrapport: “Coolblue is een ongelofelijk mooi bedrijf, een sieraad voor dit land. Het is een brutaal bedrijf met een visie, alles zit erin."

Meest klantgerichte bedrijf
Coolblue heeft als doelstelling om het voorbeeldbedrijf te zijn op het gebied van klantgericht ondernemen.  Zwart: “Onze afdeling klantenservice is de belangrijkste afdeling. Ons telefoonnummer staat pontificaal op al onze websites, en als je daar naar belt dan krijg je misschien wel Hugo aan de telefoon. Hij wordt niet afgerekend op verkopen, maar op het feit of hij je boven verwachting heeft geholpen.” Coolblue wil groeien met kleine stapjes, vertelde Zwart: “We willen elke dag een beetje beter worden.”

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Wilrijk (BE), Lochristi (BE) en Zaventem (BE). De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.