Coolblue-nieuws

Coolblue bekroond tot beste elektronicawebwinkel van België

Online retailer valt in de prijzen op de derde ‘Webshop Awards Belgium’

Samenvatting

Vanmiddag kaapte Coolblue de hoofdprijs in de categorie Electronica weg op de ‘Webshop Awards Belgium ’. De online retailer won in de subcategorieën ‘Computer, hard- & software’, ‘Consumentenelektronica’ en ‘Telecom’ en mag zich zo een jaar lang ‘Beste Elektronicawebshop van België’ noemen.

Meer dan 51.000 Belgische consumenten beoordeelden hun favoriete webwinkel op de 8 volgende aspecten: prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties & aanbiedingen, klantenservice, gebruiksvriendelijkheid website, betaling, assortiment en levering. Coolblue werd uiteindelijk winnaar in de categorie ‘Electronica’.
Onlangs was Coolblue nog de grote winnaar op de ThuiswinkelAwards met 4 prijzen.

"We zijn zeer trots met deze nieuwe bekroning. Coolblue staat voor een obsessieve focus op klantentevredenheid. We doen álles voor een glimlach. Als klanten dat merken en ons daarvoor belonen met deze award, dan is dat natuurlijk schitterend en een pluim op de hoed van onze 650 medewerkers!”

Klantenservice staat centraal

Van bij het prille begin wilde Coolblue een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klantgericht ondernemen. Dit is vandaag nog steeds zo.

“Het afgelopen jaar werd opnieuw veel geïnvesteerd in het blijer maken van klanten en ook het komende jaar zullen we dat met alle Coolblue'ers blijven doen. Daarom hebben we bijvoorbeeld niet alleen een Financieel Directeur, maar ook een Directeur Tevreden Klanten. We willen niet dat klanten ‘zomaar’ tevreden zijn, maar net een stapje verder gaan. Dat noemen we ‘verwonderen’”.

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 10 fysieke winkels in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Wilrijk (BE), Lochristi (BE) en Zaventem (BE). De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van 1,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.